說粗話只是一種遊戲

今日大師打電話俾我呻下野咁啦,佢一邊講一邊爆少少粗。如果是以前,我一定會同佢一齊爆*,鬧下 d 衰人,真係好開心,笑一輪就無晒事。今日得佢一個人爆,因為我響公司,唔講得粗口…….

不過,我都係時候要發洩一下,因為今日又俾老細插。我開始無咁在意,因佢實在有太多野可以搵黎插,我咁認真咪淨係得唔開心。但我會抱住 “批評都是好的" 既心態,努力改進。而梅菲定律話:「在可能犯錯的地方必然會犯錯。」是千真萬確的。即係話,係會俾人鬧既時候必然會被插……okay 啦,我有晒心理準備。

*註:大師和我都是斯文人,極少說粗話。說粗話只是我們宣泄的一種手段。

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s