last week

這個星期,我被安置在 audit trainee 「集中營」,事緣我下手已經上班,我自然要「退位讓賢」啦,這樣反而令我和那班「營友」熟絡起來。

danny,audit trainee,油腔滑調,聽他和 jessica 打情罵悄,好搞笑。佢朝朝都上網睇住個市,問佢做乜,佢就同我講話做 audit……久不久又會玩 msn。

brian,才16歲,來做 summer job,他是老闆娘細佬個仔,成日四圍撩人傾計。做做下野又會去左 d 車網同玩 msn。尋日搞 function,我逼佢寫張 post-it 俾我,上面梗係寫住「smooth!」啦。(我以前都寫過俾羊 )

antony,二少,老闆個細仔,高 6 呎,okay 靚仔,很少說話。今個星期才上班,之前我每個月都要幫老闆電匯千幾磅俾佢。不過佢話唔返過英國啦,都唔係讀書既材料。有個叻老豆唔知係好定唔好……

今日我同二少夾手夾腳點 file,double check 上星期六點左果 d file,讀飽書都係做呢 d 野咋~

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s